Искам да споделя една рецепта с вас, която мисля, че ще ви хареса.
Докато се оправях една сутрин за работа, случайно бях превключила на една от сутрешните предавания по btv. Даваха кулинарното шоу на Иван Звездев.Много интересно,изпълнено с разнообразни кулинарни рецепти и съвети, шоу.
И така, да ви представя кулинарното изкушение, което ми хареса и което поднесох и направих за моите приятели.
Необходими са ви три вида основни продукти: броколи, моркови и незаменимите за българската кухня , картофи.Правят се трите вида пюрета със съответните подправки.Подреждат се последователно пюрето от картофи, следва броколито и накрая идва редът на морковите.Пече се на температура около 180-200 градуса, в намаслена и набрашнена тавичка на водна баня.Прави се и сос, подобен на сос бешамел .С него заливаме готовото ястие и сме готови да го поднесем на нашите гости.Този кулинарен специалитет носи названието ” трибагреник “.За тези, които са далече от родината, навява спомен и може приятно да изненадат своите тамошни приятели.
Ето я и пълната рецепта.
Comments