Skip to main content

Защо протестираме?

Протест след протест. Защо протестираме?
Защото сме бедни. Беден и болен е народът ни. Протестира гладният, а не ситият. Протестира бедният, а не богатият.И дето има една приказка ''сития на гладния не вярва.''
Когато икономиката на една страна е зле, тогава и народът го избива на  протести.Колкото по- вече обедняваме, толкова по-вече говорим за политика.Колкото една страна е по-развита икономически ,толкова по-малко нещата се политизират, както става у нас.
Протестираме против безхаберието не само на това, ами и на предните правителства.Протестираме защото не виждаме светлина в тунела, не виждаме бъдещето си и най-вече бъдещето на нашите деца.
Протестираме, защото Правителството на умерената надежда, както се нарича кабинетът Орешарски не се занимава със спешните икономически задачи, поставени от народа през февруари.
Да си ги припомним:
  -спешни мерки спещу монополите
  -спешни мерки срещу младежката безработица и безработицата въобще
  -подкрепа за най-бедните социални слоеве
  -мерки в здравеопазването и образованието
Всичко това води до един много неприятен проблем - бягството на младите, а вече  и на не толкова младите хора от България .Изтичането на работна ръка и мозъци към белите европейски страни.Така наречената миграция, която не само не намалява,ами расте с всеки изминал час.
Вместо това, кабинетът на Орешарски се занимава с неща, които не са на първа линия по важност.
Изменя закони, които едва ли трябва да се променят в сегашния момент, занимава се с дебати за пушенето /което едва ли е от първостепенно значение/, назначава областни управители на квотен партиен принцип / една от причините за протестите в Пловдив,София,Благоевград.../ и за капак назначението на депутата от ДПС Делян Пеевски за шеф на ДАНС.
Ако не се вземат конкретни мерки за намаляване на бедността, за изход от все по-нарастващата безработица, за подобряване като цяло икономиката на страната, народът ще протестира.
Не се ли разкрият нови работни места, не се ли увеличи производството / това означава да не се строят само магистрали  /както правеше и се хвалеше предишното правителство/, а да се построят и някои и друг завод. Не произвежда ли една страна, няма ли собствено производство, което да задоволява най-напред вътрешния пазар, а след това и външния, тя ще си остане бедна и зависима , молеща се за помощ Европейския съюз.
Протестите за не-толкова политизирани, а по скоро причината за тях е тежкото икономическо положение на българския народ. Замислете се, ако бяхме икономически добре, дали щеше да има протести като тези в Пловдив, Благоевград, София ...?

Comments

Popular posts from this blog

  Общ преглед   Използваемост Надеждност Характеристики Обслужване на клиенти Защита на парите   Най-препоръчван брокер Не забравяйте, че ДЗР са продукт с левъридж и могат да доведат до загуба на целия ви първоначален депозит. Търгуването с ДЗР може да не е подходящо за вас, затова се уверете, че напълно разбирате включените рискове.   Име на фирмата Plus500Cy Ltd. Уебсайт www.plus500.bg Централен офис Limassol, Cyprus Лицензиран и регистриран в Предлагани инструменти за търговия ДЗР: валути, акции, стоки, индекси, ETF Платформи софтуер, уеб приложение за търгов

Намери любовта

         Любовта и раздялата са двете страни на една и съща монета наречена Живот. Един от най-трудните периоди в живота е моментът, когато в един прекрасен ден нашата половинка реши да ни напусне. Дали заради липса на чувства,дали по нечия вина,раздялата никога не е лесна. Душата   ни боли, сърцето ни кърви. Няма го вече щастието на любовното изживяване. Самотата е изпълнила нашата душа. Любовта и    раздялата са двет e    страни н a една и същ a монет a наречена Живот Един от най-трудните периоди в живота е моментът, когато в един прекрасен ден нашата половинка реши да ни напусне. Дали заради липса на чувства,дали по нечия вина,раздялата никога не е лесна. Душата   ни боли, сърцето ни кърви. Няма го вече щастието на любовното изживяване. Самотата е изпълнила нашата душа.

Малките манастири

  Малките манастири – кътчета в България ,малко известни на нас. Шияковския манастир „ Свети Архангел Михаил ” е един от тях.Намира се на около 1 км. над гр. Костинброд. Има две легенди за него . Едната е свързана с царуването на цар Иван Шишман , а другата , че е възникнал още по византийско време. Въпреки неуточнения му произход се знае, че е съществувал по време на османското владичество. Имало е и килийно училище. През 1868–71г игумен на манастира е личният приятел на Левски от легията на Раковски Генадий Ихтимански - Скитника. По негова инициатива през 1871г в манастира пристига Апостолът на свободата и заедно с няколко съратници поставят началото на Тайния революционен комитет в Костинброд. Ето и снимка на това магично място ,където е хубаво човек да се разходи и опознае малко от нашата история.