Skip to main content

Изборът



Пътят към щастието или Кой път да изберем , за да бъдем щастливи.

ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ ..........
Така започва всяка една приказка и завършва с хепи енд.
В едно задружно и щастливо семейство се родило момиченце ,което озарило малката къщичка на своите родители с чудна светлина. Нарекли го Алба. Колкото по вече расталя, толкова по – красива ставала.Имала дълга и черна като албинос коса и червени като роза устни. А очите и били толкова сини ,като лазурно чисто небе. Красотата отвън идвала и от вътрешноста на нейната душа.
Алба много обичала своите родители. Но дошъл денят в който птичката трябвало да отлети от гнездото. Тя трябвало да поеме по своя път. Тогава се появили трите орисници на съдбата.
Всяка от тях носела по едно кълбо.Първото би ло изтъкано от златни нишки, второто изтъкано от сребърни а третото от обикновена прежда.
Алба трябвало да избере едно от тях. Това бил изборът на нейния житейски път.
Ако избереш моето кълбо -казала първата орисница -те чака живот изпълнен с богатство и слава.
Ако избереш моето кълбо – казала втората – те чака живот изпълнен със забавления и удоволствия.
Ако пък избереш моето – казала последната – чака те един живот изпълнен с много трудности ,
но и с много любов. Ще изпиташ и много радост и немалко скърби, ще бъдеш обичана и разлюбвана, ще мразиш и ще те мразят, ще прощаваш и ще ти прощават, но ще се чувстваш жива .
А какво е по-важно от това да се чувстваме живи и обичани, дори и на фона на най-големите ни затруднения и препятствия.
Какво по важно от това не просто да съществуваме в един монотонен ритъм , а изживеем живота си във вихъра на този танц , където бушува бурята на нашите чувства и най-голямото от тях това е Любовта.
Е , как мислите ? Koй път е избрала Алба ?
А Вие по кой път бихте тръгнали ?

Comments

Popular posts from this blog

  Общ преглед   Използваемост Надеждност Характеристики Обслужване на клиенти Защита на парите   Най-препоръчван брокер Не забравяйте, че ДЗР са продукт с левъридж и могат да доведат до загуба на целия ви първоначален депозит. Търгуването с ДЗР може да не е подходящо за вас, затова се уверете, че напълно разбирате включените рискове.   Име на фирмата Plus500Cy Ltd. Уебсайт www.plus500.bg Централен офис Limassol, Cyprus Лицензиран и регистриран в Предлагани инструменти за търговия ДЗР: валути, акции, стоки, индекси, ETF Платформи софтуер, уеб приложение за търгов

Намери любовта

         Любовта и раздялата са двете страни на една и съща монета наречена Живот. Един от най-трудните периоди в живота е моментът, когато в един прекрасен ден нашата половинка реши да ни напусне. Дали заради липса на чувства,дали по нечия вина,раздялата никога не е лесна. Душата   ни боли, сърцето ни кърви. Няма го вече щастието на любовното изживяване. Самотата е изпълнила нашата душа. Любовта и    раздялата са двет e    страни н a една и същ a монет a наречена Живот Един от най-трудните периоди в живота е моментът, когато в един прекрасен ден нашата половинка реши да ни напусне. Дали заради липса на чувства,дали по нечия вина,раздялата никога не е лесна. Душата   ни боли, сърцето ни кърви. Няма го вече щастието на любовното изживяване. Самотата е изпълнила нашата душа.

Малките манастири

  Малките манастири – кътчета в България ,малко известни на нас. Шияковския манастир „ Свети Архангел Михаил ” е един от тях.Намира се на около 1 км. над гр. Костинброд. Има две легенди за него . Едната е свързана с царуването на цар Иван Шишман , а другата , че е възникнал още по византийско време. Въпреки неуточнения му произход се знае, че е съществувал по време на османското владичество. Имало е и килийно училище. През 1868–71г игумен на манастира е личният приятел на Левски от легията на Раковски Генадий Ихтимански - Скитника. По негова инициатива през 1871г в манастира пристига Апостолът на свободата и заедно с няколко съратници поставят началото на Тайния революционен комитет в Костинброд. Ето и снимка на това магично място ,където е хубаво човек да се разходи и опознае малко от нашата история.