Skip to main content

Истината от живота


Замисляли ли сте се над  следния въпрос - Каква връзка има между приятелството и парите?
Много е силна тази връзка и когато я няма, приятелството  се ''издимява като дим от комин''.
С две думи, нямаш ли пари, нямаш и приятели. 
Оказва се ,че голяма част от така наречените ни приятели те забравят като закъсаш и въобще не ти се обаждат.  А камо ли да те попитат как се справяш или как да ти помогнат. И стане ли въпрос за парична помощ, няма никой.
Казвам го от личен опит. Като им плащахме сметките и им помагахме ,никой не се оплакваше. Има някой приятели, на които правим все някакви услуги. Направяш им услугата и после никакви ги няма. Особено единия. Появява се  когато трябва  да му се свърши някаква работа и си заминава с думите " Аз ще почерпя ''- ама така ги смотолява, че ти става ясно, че отново си използван. 
Въпреки че са много добре финансово, нямат желание да  помогнат. 
От единия взехме назаем една неголяма сума пари и след една седмица се'' уби '' да звъни по телефона  да му ги връщаме. Знаеше, че бяхме в труден период, но човека си ги поиска спешно, въпреки че не му бяха спешни. И истинския приятел се появи.
 Истинския приятел ,ако ти даде пари когато си фалирал ,никога няма да те тормози за връщане а ще ти каже - Един ден когато се оправиш, ще ми ги върнеш.

И ИСТИНАТА Е, ЧЕ В ТРУДНИ МОМЕНТИ РАЗБИРАШ КОЙ ТИ Е ПРИЯТЕЛ.
БЪДЕТЕ БЛАГОДАРНИ,АКО В ТАКЪВ МОМЕНТ ИМАТЕ ДОРИ САМО ЕДИН ИСТИНСКИ ПРИЯТЕЛ
 НА МОЯ ПРИЯТЕЛ  БЛАГОДАРЯ ОТ СЪРЦЕ.

Написах тези истини, защото ме правокира една песен.
Въпреки че не слушам чалга, случайно попаднах на нея.
Ето го и клипчето.


Има ли човек приятели,
и до колко те са истински,
по един единствен начин
може да се провери.
Кой ще ти помогне във беда,
кой за теб ще влезе.......
100 приятели да имаш
ще избягат на мига.



Comments

Popular posts from this blog

  Общ преглед   Използваемост Надеждност Характеристики Обслужване на клиенти Защита на парите   Най-препоръчван брокер Не забравяйте, че ДЗР са продукт с левъридж и могат да доведат до загуба на целия ви първоначален депозит. Търгуването с ДЗР може да не е подходящо за вас, затова се уверете, че напълно разбирате включените рискове.   Име на фирмата Plus500Cy Ltd. Уебсайт www.plus500.bg Централен офис Limassol, Cyprus Лицензиран и регистриран в Предлагани инструменти за търговия ДЗР: валути, акции, стоки, индекси, ETF Платформи софтуер, уеб приложение за търгов

Намери любовта

         Любовта и раздялата са двете страни на една и съща монета наречена Живот. Един от най-трудните периоди в живота е моментът, когато в един прекрасен ден нашата половинка реши да ни напусне. Дали заради липса на чувства,дали по нечия вина,раздялата никога не е лесна. Душата   ни боли, сърцето ни кърви. Няма го вече щастието на любовното изживяване. Самотата е изпълнила нашата душа. Любовта и    раздялата са двет e    страни н a една и същ a монет a наречена Живот Един от най-трудните периоди в живота е моментът, когато в един прекрасен ден нашата половинка реши да ни напусне. Дали заради липса на чувства,дали по нечия вина,раздялата никога не е лесна. Душата   ни боли, сърцето ни кърви. Няма го вече щастието на любовното изживяване. Самотата е изпълнила нашата душа.

Малките манастири

  Малките манастири – кътчета в България ,малко известни на нас. Шияковския манастир „ Свети Архангел Михаил ” е един от тях.Намира се на около 1 км. над гр. Костинброд. Има две легенди за него . Едната е свързана с царуването на цар Иван Шишман , а другата , че е възникнал още по византийско време. Въпреки неуточнения му произход се знае, че е съществувал по време на османското владичество. Имало е и килийно училище. През 1868–71г игумен на манастира е личният приятел на Левски от легията на Раковски Генадий Ихтимански - Скитника. По негова инициатива през 1871г в манастира пристига Апостолът на свободата и заедно с няколко съратници поставят началото на Тайния революционен комитет в Костинброд. Ето и снимка на това магично място ,където е хубаво човек да се разходи и опознае малко от нашата история.