Skip to main content

Как да се доближим до истинското щастие

  
Изписаха се много статии за позитивното мислене.Всеки дава някакви съвети затова как да се чувстваме по-добре.И въпреки че има много добри и полезни съвети и уроци за по-добър начин на живот , ние трудно намираме нашия баланс. За всеки човек , той си е строго индивидуален.Ще ви кажа аз какво направих.
Колкото и глупаво да звучи, на първо място поставих прошката.Простих на тези,които някога съзнателно или несъзнателно са ме обидили тук на този свят. Поисках прошка за всичко което някога съзнателно или несъзнателно съм направила, с което съм наранила или обидила някого през този живот. И най - накрая простих на себе си за волните и неволни грешки в моя съзнателен живот.
Колкото и да ти казват да мислиш позитивно, ако нямаш хубава работа и добри приятели , всичко си губи смисъла.  Най - важното е и семейството, разбира се.
Първото, което си наложих е  да живея в настоящето.Не сте ли се усещали, как неусетно се връщате в миналото и си спомняте някои негативни случки. Как си мислите, какво е  можело да кажете или какво сте можели да направите . Е , спрете вече. Миналото не може да се промени. Дори и да има машина на времето, ако можем да променим дори и едно събитие в миналото , бъдещето също се променя и то не в желаната светлината.. И така , миналото си е минало, бъдещето си е бъдеще. Живеем в този момент, тук и сега.
Второто което се опитвам да правя е да се радвам на МАЛКИТЕ НЕЩА В ЖИВОТА.
Радвайте се на децата си, радвайте се на човека до вас.
Усмихнете се на някой непознат ,който сте срещнали случайно и ви пита за нещо по улицата . Отговорете му с усмивка , дори и да не може да го насочите или му помогнете с информация.
Бъдете толерантни с колегите си / ако имате такива / или любезни с клиентите си .
Понякога е много трудно и всеки е имал лоши моменти на работа или в живота, но трябва да се научим да преодоляваме трудностите.
Трябва да намираме повече удоволствие в нещата които правим.
Работата ,когато я вършим с удоволствие ще ни донесе не само финансова изгода , но и морално удовлетворение.
ИСТИНСКОТО ЩАСТИЕ НЕ СЕ РАЖДА В БЛЯНОВЕ ОТ МИНАЛОТО , А В НАСТОЯЩЕТО, С УСПЕШНО СВЪРШЕНАТА РАБОТА, С ДОБРЕ НАПРАВЕНИЯ ИЗБОР, С ДОБРЕ ИЗКАРАНИЯ УИКЕНД ..........
С РАЖДАНЕТО НА ДЕТЕ И ГРИЖИТЕ ЗА НЕГО.
И така . Наслаждавайте се на живота, защото той не е вечен.


Comments

Popular posts from this blog

  Общ преглед   Използваемост Надеждност Характеристики Обслужване на клиенти Защита на парите   Най-препоръчван брокер Не забравяйте, че ДЗР са продукт с левъридж и могат да доведат до загуба на целия ви първоначален депозит. Търгуването с ДЗР може да не е подходящо за вас, затова се уверете, че напълно разбирате включените рискове.   Име на фирмата Plus500Cy Ltd. Уебсайт www.plus500.bg Централен офис Limassol, Cyprus Лицензиран и регистриран в Предлагани инструменти за търговия ДЗР: валути, акции, стоки, индекси, ETF Платформи софтуер, уеб приложение за търгов

Намери любовта

         Любовта и раздялата са двете страни на една и съща монета наречена Живот. Един от най-трудните периоди в живота е моментът, когато в един прекрасен ден нашата половинка реши да ни напусне. Дали заради липса на чувства,дали по нечия вина,раздялата никога не е лесна. Душата   ни боли, сърцето ни кърви. Няма го вече щастието на любовното изживяване. Самотата е изпълнила нашата душа. Любовта и    раздялата са двет e    страни н a една и същ a монет a наречена Живот Един от най-трудните периоди в живота е моментът, когато в един прекрасен ден нашата половинка реши да ни напусне. Дали заради липса на чувства,дали по нечия вина,раздялата никога не е лесна. Душата   ни боли, сърцето ни кърви. Няма го вече щастието на любовното изживяване. Самотата е изпълнила нашата душа.

Малките манастири

  Малките манастири – кътчета в България ,малко известни на нас. Шияковския манастир „ Свети Архангел Михаил ” е един от тях.Намира се на около 1 км. над гр. Костинброд. Има две легенди за него . Едната е свързана с царуването на цар Иван Шишман , а другата , че е възникнал още по византийско време. Въпреки неуточнения му произход се знае, че е съществувал по време на османското владичество. Имало е и килийно училище. През 1868–71г игумен на манастира е личният приятел на Левски от легията на Раковски Генадий Ихтимански - Скитника. По негова инициатива през 1871г в манастира пристига Апостолът на свободата и заедно с няколко съратници поставят началото на Тайния революционен комитет в Костинброд. Ето и снимка на това магично място ,където е хубаво човек да се разходи и опознае малко от нашата история.